Termék: Felhasználásra kész, kiváló minőségű és fedőképességű, diszperziós matt, hófehér, mosható, nedves dörzsálló, antibakteriális adalékkal is rendelhető, kellemes levendula illatú, légáteresztő beltéri és kültéri falfesték.

Összetétel: Akril kötőanyag, pigmentek, töltőanyagok, adalékanyagok

Színválaszték: fehér

Kiszerelés: 2 l, 4 l, 10 l

Tulajdonságok: Kiváló minőségű, széles spektrumú tisztítószerrel mosható, nedves dörzsálló (I.o.), nem nedvszívó felületekre is kiváló tapadású, magas páraáteresztő képességű, közvetlenül a falazóanyagokra is felvihető, antibakteriális adalékkal is rendelhető, „fordító” festékként is alkalmazható (oldószeres/vizes), egy rétegben is kiváló fedőképességű, kellemes levendula illattal rendelkező

Alkalmazás: A tökéletes falfestéket keresi? A megfelelő festékanyag kiválasztása nem könnyű feladat. Fontos, hogy a kiváló minőség mellett kellőképpen sokoldalú is legyen. Az első szempontok között merül fel például az, hogy az adott felület nedvszívó-e vagy sem. Nem mindegy, hogy hol fogjuk használni a festéket: közvetlenül a falazó anyagon, esetleg betonos, gipszes, cementes, vakolt vagy glettelt részeken. Ha a VALMOR Kontrol-t választja, egy olyan sokoldalú, prémium kategóriás termékkel dolgozhat, amely minden felsorolt felület kezelésére alkalmas! Önnek így nem kell a különféle felületekhez újabb és újabb anyagokat vásárolnia, legyen szó beltéri vagy akár fedett kültéri részekről. A VALMOR Kontrol számára nem jelent akadályt az sem, ha a fogadófelület festett diszperziós, latex, meszelt, vagy zománcozott, sőt, kiválóan alkalmas fűrészporos és üvegszövet tapétára, valamint EPS polisztirolok és kemény műanyagok bevonására is. Innovatív tulajdonságok a még jobb eredményért:

A VALMOR Kontrol mosható és súrolható, valamint ellenáll a higított háztartási tisztítószereknek is, így tisztán tartása nagyon egyszerű. Egyedülálló módon mégis kiváló páraáteresztő. Higiénikus, antibakteriális, bakteriosztatikus adalékkal is rendelhető, így az adott beltéri helyiség baktérium száma is jelentősen csökkenhet – ez hatalmas védelmet jelenthet egy egészségügyi intézmény esetében, ám a saját lakásunkban is! Ha a megjelenés is számít… Nem csupán az időtálló minőség számít, hanem a felület kinézete is – ez nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogyan érezzük magunkat az adott helyiségben! A VALMOR-ral kezelt felü-letek felszíne minden esetben sima, matt és elegáns megjelenést biztosít, így az esztétikai követelményeknek is maximálisan eleget tesz. A VALMOR izolációs célra és fordító festékként is használható: akár oldószeresről, vizes bázisú festékre is válthatunk vele. Elfedi a vízleázás, nikotin és korom okozta elszíneződéseket is. Összességében elmondható, hogy a VALMOR Kontrol egy rendkívül könnyen kezelhető, páraáteresztő, ám mégis mosható, egy rétegben is kiváló fedőképességet biztosító, színezhető, cseppmentes és jó terülő képességgel rendelkező festék – ráadásul nagyon kellemes levendula illattal. Használja bátran az épület bármely helyiségében!

Ajánlás: Egészségügyi intézmények falai, valamint a lakásunk baktérium elszaporodásának megakadályozására ideális és praktikus megoldás.

Minőségi jellemzők:

 • Külső: fehér homogén szuszpenzió
 • pH érték: 7,6-8,1
 • Viszkozitás Brookfield viszkozimeterrel: 25000-30000 mPas
 • Nem illóanyag tartalom 105 °C-on, 2 óra: min. 45 %
 • Szemcsefinomság: max. 100 μm
 • Sűrűség: 1,40-1,50 g/cm3
 • Száradási idő: 25 °C-on
  • 1. fokozat: max. 2 óra *
  • 5. fokozat: max. 24 óra *
 • Bevonat külseje: egyenletesen fehér matt
 • Átfesthetőség önmagával, 25 °C-on: min. 2 óra *
 • Kiadósság: 12-13 m2/l/réteg, glettelt minőségű felület esetén
 • Javasolt rétegszám: 1-2 réteg
 • Vízgőz áteresztő képesség 24 °C-on: 360 g/m2/nap

* A száradási időt a levegő, illetve a felület magas páratartalma több órával is meghosszabbíthatja.

Tárolási garanciális idő: Napfénytől védett fedett helyen 5-25 °C-on tárolva a gyártástól számított 2 év.

Csomagolás: 2 l, 4 l, 10 literes műanyag dobozban

Előkészítés: A felületről a laza pergő részeket távolítsuk el, az olajos zsíros és egyéb szennyeződéseket tisztítsuk le. A felülethibás falakat glettel simítsuk le, majd csiszoljuk át. A tapadás növelése és az egyenletes nedvszívó felület kialakítása érdekében VALMOR Univerzális Mélyalapozóval kezeljük a porózus felületet.

Felhasználás: A festési munkálatok megkezdése előtt javasolt az intenzív felkeverés és a próbafestés elvégzése. A festést csak +10 °C felett végezzük. A felhordást végezhetjük ecsettel, hengerrel és szórással. A festék felhasználásra kész, nem szükséges hígítani, de ha mégis max. 5% víz hozzáadásával.

Felhordás: ecsettel, hengerrel, szórással

Színezés: Pasztellszínekre, gépi és kézi pasztákkal max. 5% pasztamennyiséggel

Az OEK D-EPID/02314-1/2016. jegyzőkönyvében foglaltak szerinti bakteriosztatikus adalékanyaggal rendelkező VALMOR Kontrol Falfesték egészségügyi intézményekben fal- és padlóbevonat bevonására alkalmas.

Kiadósság: 12-13 m2/liter egy rétegben, rétegszám 1-2 réteg

Hígítás, szerszámtisztítás közvetlen használat után: A termék felhasználásra kész, hígítani nem szükséges. Szerszámtisztítás közvetlen használat után vízzel.

Veszélyességi besorolás: Egészségre és környezetre nem veszélyes.

EU határérték erre a termékre: A/a 30 g/l.
Ez a termék maximum 30 g/l VOC tartalmaz.

Óvintézkedésre vonatkozó mondatok:

 • P102 Gyermekektől elzárva tartandó.
 • P262 Szembe, bőrre vagy ruhára nem kerülhet.

Biztonsági előírások: Nem tűzveszélyes! FAGYVESZÉLYES!

Gyártási idő: Csomagoláson feltüntetve. (év.hó.nap.)

Hulladékkezelés: (EWC-kódok)

 • 80112*- festékre; (festék- és lakkhulladékok, amelyek különböznek a 80111-től)
 • 150106*- csomagoló anyagra (egyéb, kevert csomagolási hulladékok)

A felhasználásra vonatkozó előírásaink, javaslataink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak nyújtunk segítségül, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt a termékeink tervezett felhasználásának a saját felelősségre történő ellenőrzése alól.

VENNÉK BELŐLE! – IRÁNY A BOLTKERESŐ vagy a WEBÁRUHÁZ

Bővebb információkért keresse munkatársainkat!

TOVÁBB A KÖVETKEZŐ TERMÉKRE!