Az Európai Szociális Alapból megvalósult projektünk:

Munkahelyi képzések a Festék Bázis Zrt-nél

Kedvezményezett neve: FESTÉK BÁZIS Gyártó és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Munkahelyi képzések a Festék Bázis Zrt-nél
Vissza nem térítendő támogatás összege: 8 334 500 Ft
Projekt befejezési dátuma: 2020.05.01.
Projekt azonosító száma: GINOP-6.1.6-17

Projekt leírás:

A Festék Bázis Zrt. 2008-tól működő vállalat, amely kiemelt hangsúlyt fektet munkavállalói képzésére. Az alakulás óta eltelt 10 év alatt a technológia rohamos fejlődése indokolttá tette, hogy a 22 főből álló alkalmazotti létszám számára elérhetővé váljanak azok a képzések, amely segíti őket a mindennapi akár technológiai, akár kommunikációs kihívások áthidalásában.

Az alkalmazotti bázis folyamatos fejlesztése nem csak az ő javukra válhat, hanem éppúgy nekünk is előnyt jelenthet a többi vállalkozással szemben, hiszen célunk, hogy jelenlegi alkalmazottaink hosszútávon képzeljék el jövőjüket nálunk.

A képzéseken 18 főt vett részt, ebből három hátrányos helyzetű munkavállalónak tekinthető. A fejlesztő foglalkozásokat megelőzte egy éves értékelő beszélgetés, ahol felmértük, hogy pontosan milyen igények merültek fel, mely területeken szeretnének fejlődni munkavállalóink. Az adatok kiértékelése során kiderült, hogy széles skálán mozognak azok a tulajdonságok, amelyeket fejleszteni szeretnének, így az alábbi tanfolyamok kerültek megrendezésre: ECDL tanfolyam, építő-és anyagmozgató gép kezelője szakképezés, bérügyintéző szakképzés, szituatív (helyzetfüggő) vezetés tréning, hatékony kommunikáció és tárgyalásvezetés tréning, asszertív kommunikációs tréning, logisztikai és szállítmányozási ügyintéző képesítés.

A képzéseket értékelő beszélgetések követik, hogy kiderüljön mely területeken értünk el fejlődést, erre alapozva kerülhet kidolgozásra a jövőbeli képzések menete és tematikája.

Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból megvalósult projektjeink:

Komplex infokommunikációs fejlesztés a Festék-Bázis Zrt-nél

Kedvezményezett neve: FESTÉK BÁZIS Gyártó és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Komplex infokommunikációs fejlesztés a Festék-Bázis Zrt-nél
Vissza nem térítendő támogatás összege: 17 344 500 Ft
Visszatérítendő támogatás összege: 21 681 000 Ft
Projekt befejezési dátuma: 2020.07.31.
Projekt azonosító száma: GINOP-3.2.2-8-2-4-16

Projekt leírás:

A Festék Bázis Zrt. felismerte, hogy csak egy komplex vállalatirányítási rendszerrel felügyelhető és vezethető a megnövekedett termékforgalom. Az új rendszer előtti program nem volt képes az összetett folyamatok teljes körű kezelésére, hiszen csak szállítólevelek és szálák előállítására volt képes. Azonban végünk fejlődése megkövetelte egy olyan rendszer telepítését, amely sokkal jobban átfogja a vállalkozás értékesítési és gyártási folyamata során érintett területeket.

Az új, integrált vállalatirányítási rendszer lehetővé teszi, hogy ne csak a korábbi funkciók legyenek elérhetőek, hanem olyan felületekkel is bővült, amely riportok és kimutatások készítésére is alkalmas, valamint támogatja az online értékesítést, a könyvelési osztályt, valamint felügyeli a készletek alakulását. Az új rendserben helyet kaptak még különböző pénzügyi, HR, kontrolling és döntéstámogató modulok is. Az egységek között folyamatosan megy a kommunikáció, ezzel elősegítve az adatok folyamatos naprakész létét.

A rendszer a teljes cég szintjén felhasználható, hiszen minden munkavállaló találhat a saját területéhez kapcsolódó modult.

A projekt során új vállalatirányítási rendszer kerül betelepítésre a Festék Bázis Zrt.-be, amely kiegészül felhő alapú szolgáltatásokkal is, amely nagyban hozzájárul a hatékony távmunka elvégzéséhez is. Az új rendszerek telepítéséhez megfelelő tanfolyamot is szolgáltat a vállalat.

Anti-asthmatikus bevonatrendszer fejlesztése a Festék-Bázis Zrt-nél

Kedvezményezett neve: FESTÉK BÁZIS Gyártó és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Anti-asthmatikus bevonatrendszer fejlesztése a Festék-Bázis Zrt-nél
Vissza nem térítendő támogatás összege: 94 279 591 Ft
Visszatérítendő támogatás összege: 75 423 673 Ft
Projekt befejezési dátuma: 2020.12.31.
Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.2-8-1-4-16

Projekt leírás:

A Festék Bázis Zrt. már 10 éve foglalkozik vegyiparral, azon belül is fő profilja a festékgyártás. Együttműködésben voltunk a szakmai szervezetekkel, ami kulcsfontosságú az információk hatékony áramlásához. A Festék Bázis Zrt. a MAFEOSZ, vagyis a Magyar Festékgyártó Országos Szövetsége tagja, valamint a MAVESZ, azaz a Magyar Vegyipari Szövetség tagja, emiatt igen széles és szerteágazó szakmai kapcsolatokkal rendelkezünk.

Fejlesztési ötletként került górcső alá az anti-asthamatikus bevonatrendszer tervének kidolgozása, amely áttörést jelentett a festékiparban. A széles körben felhasználható bevonat kutatási eredménye szaklapokban került publikálásra, valamint a szakmai rendezvényeken és konferenciákon került nyilvánosságra a közönség számára. Az anti-asthmatikus bevonatrendszer kialakítása által kapott szakmai eredmények az egyetemeken tartandó szakmai oktatások, előadások részeként is publikálhatóak.

Az anti-asthmatikus bevonatrendszer képes lesz megoldást nyújtani az allergiás, illetve asthmatikus betegségekben szenvedőknek a helyiség szállópor koncentrációjának csökkentésével.

A projekt során kialakításra került egy olyan bevonat kifejlesztése, amely a légúti, valamint allergiás megbetegedések valószínűségét csökkenti, valamint az ezzel elért innováció lehetőséget nyújt a további fejlesztések megszületésére.