7016

7016 Antracit Akril Zománc

Vízzel higítható
Környezetbarát
Könnyen felhorható
Fémre-fára
Kül és beltérben
Bútoroktól a kerítésig
Otthonteremtő
Egységár:
7 930 Ft -tól
Hol és Mennyiért?

Kiszerelések: 1 l 2.5 l
antracit
7 930 Ft 19 060 Ft

Alkalmazás: A 7016 Akril Zománcfesték egy vízbázisú, selyemfényű festék. Száradás után víztaszító, vízlepergető és nedves dörzsálló réteget képez a felületen. Alkalmas beltéri PVC fóliás bútorok festésére, valamint polisztirol, fa, papír, üveg, műanyag, kerámia, nemesfém, festett, lakkozott és minden egyéb ásványi felületek bevonására. A 7016 Akril zománc hosszútávon is időjárásálló festék, de nem teszi időjárásállóvá azokat a termékeket, amiket kimondottan beltérre terveztek. Ilyenek pl. a szoba bútorok, papírból, vagy egyéb nem vízálló anyagból készült termékek. Kiváló fedőképesség jellemzi, krémes állagú, cseppmentesen festhető. Nagy pozitívuma más akril festékekkel szemben, hogy a festett felületek nem tapadnak egymáshoz. Oldószeres festékekkel szemben nagy előnye, hogy gyorsan szárad, könnyen felhordható és viszonylag szagtalan. A festék összetételének köszönhetően akár éveken át megőrzi színét és előnyös tulajdonságait.

Előkészítés: A felületről a laza pergő részeket távolítsuk el. Festett felületeket festés előtt csiszolással érdesítsük, majd portalanítsuk, zsírtalanítsuk. (A régi festett felületekre rárakódott szennyeződések zsírosak, azokat a csiszoló csak elmaszatolja, de el nem távolítja, a vizes bázisú festékek nem tapadnak jól a zsíros felületekhez).

Felhasználás: A munkálatokat csak +10 °C felett végezzük, a felület hőmérséklete max. 25 °C lehet! 7016 Akril Zománcfestéket alaposan keverjük fel, majd az előkészített felületre hordjuk fel két-három rétegben ecsettel, hengerrel, szivaccsal. A festékrétegek felvitele között az első réteg után 1 óra, a második réteg után 6 óra száradási időt kell biztosítani. A nedves dörzsállóságot a festék csak 1 hét kötési idő letelte után éri el. A termék felhasználásra kész, hígítása nem szükséges. A festési kozisztencia beállításához azonban maximum 5% víz adható a rendszerhez. A termék felhasználásának megkezdése előtt kérjük, töltse le a Műszaki és a Biztonsági adatlapokat a www.festekbazis.hu oldalról! Ne használja gyermekbútorok és játékok festésére, valamint olyan felületekre, amelyek közvetlenül érintkeznek élelmiszerrel, takarmánnyal, ivóvízzel.

Kiszerelések: 1, 2.5

Kiszerelés egység: l

Színek:

antracit

Javasolt rétegvastagság: 2-3 réteg

Anyagszükséglet: 8-11 m2/liter egy rétegben, glettelt minőségű felület esetén

Kiadósság: 8-11 m2/liter egy rétegben, glettelt minőségű felület esetén

Átfesthetőségi idő: (25 °C–on): 1-5 óra. A száradási időt a levegő, illetve a felület magas páratartalma több órával is meghosszabbíthatja.

Hígítás, szerszámtisztítás közvetlen használat után: Vízzel

Szerszámtisztítás: Vízzel

Felhasználható 5-25 °C –on tárolva, bontatlan csomagolásban: 2 év

Összetétel: Víz, kötőanyag, töltőanyag, pigmentek, adalékanyagok.

Műszaki adatlap